Mormon Lifestyle

Direktlänk till inlägg 10 januari 2011

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga

Av C - 10 januari 2011 10:02

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga är en kristen kyrka. Kyrkan är organiserad och uppbyggd som på Jesu tid med en profet och apostlar som dess ledare.


Alla människor som finns på denna jord har levt hos Gud innan vi kom hit och har möjlighet att återvända till honom efter detta jordeliv. Livet här ger oss möjligheter att utveckla gåvor och talanger som vi fått, unika och olika för var och en av oss.


Guds son, Jesus Kristus, är den centrala gestalten i evangeliet. Hans liv och lärdomar är det rättesnöre strävar efter att praktiskt utöva. Detta fordrar tro, omvändelse och ansträngningar och därför finns församlingar där man kan hjälpa och stötta varandra och ge tillfällen till tjänande. Inom församlingarna finns många möjligheter att tjäna i det olika organisationerna som finns för barn, ungdomar och vuxna.


Familjen är kyrkans viktigaste enhet. Verksamheten i kyrkan är till för att stödja familjer och individer.


Liksom Jesus döptes av Johannes döparen genom nedsänkning i vatten, finns det möjlighet för alla som har en egen önskan att döpas på samma sätt idag. Jesus undervisar om barnens renhet och därför döps barn först efter 8 års ålder, om det blivit undervisade och har en egen önskan.


Kyrkan har en missionsverksamhet som bygger på lokala medlemmars engagemang och på att unga män och kvinnor utför en mission i någon del av världen under ca 2 år. Det flesta av detta missionärer bekostar själva sin mission. Avsikten med arbetet är att ge alla människor kunskap om meningen med livet, varifrån vi kommer och vad som sker efter detta liv.


Att hålla kroppen fri från gifter som möjligt är ett sätt för medlemmarna att också vara med mottagliga för andliga ting. "Visdomsordet" kallas den hälsoregel som gavs av Herren i en uppenbarelse till kyrkans profet redan år 1833.


Genom att avstå från mat och dryck en dag i månaden, den så kallade "fastan" har medlemmar möjlighet att visa tacksamhet till Herren, genom att ge det pengar man skulle ha spenderat på mat till en fond för människor som behöver hjälp.


Kyrkan tar inte emot någon form av bidrag från staten. Liksom på Bibelns tid betalar medlemmarna "tionde" (ett tiondel av inkomsteb) som används till att bygga kapell och till all verksamhet. Kollektet tas inte upp på några av kyrkans gudstjänster.


Varje söndag hålls möten i församlingarna dit medlemmar och allmänheten är välkomna. Det viktigaste mötet är sakramentsmötet där sakramentet (nattvarden) erbjuds.


Medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga uppmuntras skapa och hålla goda traditioner och firar det nationella och kristna högtider som finns i varje land.


I templen som finns på många platser på jorden ingås förbund som är evigt bestående.


Bibeln, Mormons bok (ännu ett testamente om Jesus Kristus), Läran och förbunden (nutida uppenbarelser) och Den kostbara pärlan är det 4 böcker som ger en grundläggande undervisning om Guds evangelium. Dessa böcker studeras fortlöpande i kyrkan liksom i medlemmars hem och i ungdomarnas speciella studieprogram.


Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga leds idag liksom som i forna dagar an en profet. Genom kyrkans profet kan Herren uppenbara det som är nödvändigt för alla hans barn på jorden att känna till.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av C - 14 november 2011 14:37

Jag fick några frågor från en läsare och eftersom det blev några frågor bestämde jag mig för att svara på dom i ett inlägg istället. So here we go.... :)   Hur kommer det sig att du kom i kontakt med mormonkyrkan och varför just den kyrkan och in...

Av C - 10 september 2011 20:40

Av C - 10 september 2011 20:34

Av C - 10 september 2011 20:32

Ovido - Quiz & Flashcards