Mormon Lifestyle

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2010

Info om Mormoner del 1

Av C - 22 oktober 2010 10:59

Kanske en förklaring om vilka mormonerna egentligen är och vad dom tror på kanske vore på sin plats. Okej så vi tar det från början. Vi tror att vi alla har levt med våran Himmelske Fader innan vi kom till Jorden och nu är vi här för att lära oss och utvecklas, mer än vi kunde göra om vi hade varit kvar hos våran Himmelske Fader. Vi tror att Gud sände sin son Jesus, för att frälsa världen från våra synder och lära oss hur vi kunde återvända till honom. Hur gör man då detta?


1. Tro på Jesus Kristus. Tro på att han är Guds enfödde son och världens frälsare. Vi visar vår tro genom att lyda honom och följa hans bud. Vi vet att han har makt att hålla sina löften och när vi tror på Kristus accepterar vi och tillämpar hans försoning och hans lärdomar. Vi inser att vi inte kan återvända till våran Himmelske Fader endast genom att förlita oss på hans sons barmhärtighet och nåd. 


2. Omvändelse. Vår tro på Kristus och vår kärlek till honom leder oss till omvändelse, eller en förändring av tankar och uppträdande som inte är i harmoni med hans vilja. När vi omvänder oss känner vi sorg efter Guds sinne, därefter slutar vi att göra det som är fel och fortsätter att göra det som är rätt. När vi omvänder oss erkänner vi våra synder och känner ånger, eller sorg efter Guds vilja. Vi bekänner våra synder för Gud och ber om förlåtelse.


3. Dopet. I dopet förbinder vi oss att ta på oss Jesu Kristi namn, och alltid minnas honom och hålla hans bud. När vi håller vår del av förbundet lovar Gud att vi ska ha den Helige Andens närvaro, våra synders förlåtelse och bli pånyttfödda. Jesus lärde att vi måste döpas genom nedsänkning för att få våra synders förlåtelse. Dopet är en nödvändig frälsande förordning, ingen kan inträda i Guds rike utan att bli döpt. Dop genom nedsäkning är en symbol för Frälsarens död, begravning och uppståndelse. Dessa förordningar utförs av män som har prästadömets myndighet.


4. Den Helige Andens Gåva. Jesus lärde att vi måste döpas av vatten och ande. Dopet i vatten måste åtföljas av dop av Anden för att vara fullständigt. Endast när vi tar emot dopet och den Helige Andens gåva kan vi får förlåtelse för våra synder och bli fullständigt andligt pånyttfödda. När en person blivit döpt i vatten så lägger en eller flera bemyndigade prästadömsbärare sina händer på personens huvud och konfirmerar denne som medlem av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, därefter ges den Helige Andens gåva.


5. Hålla ut till slutet. Okej nu kommer det svåra. Att tro på Gud och Jesus det gör vi ju och att döpas och konfirmeras är ju inge vidare svårt, men hur håller man ut till slutet? Vi gör detta genom att ständigt utöva tro på Jesus Kristus, omvända oss, fatta beslut och följa Anden. I dopets förordning lovar vi vår Himmelske Fader att vi ska lyda hans bud under resten av våra liv. Om vi inte klarar av det måste vi omvända oss för att behålla förbundets välsignelser. Vi lovar att utföra goda gärningar, tjäna andra och följa i Frälsarens spår.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av C - 14 november 2011 14:37

Jag fick några frågor från en läsare och eftersom det blev några frågor bestämde jag mig för att svara på dom i ett inlägg istället. So here we go.... :)   Hur kommer det sig att du kom i kontakt med mormonkyrkan och varför just den kyrkan och in...

Av C - 10 september 2011 20:40

Av C - 10 september 2011 20:34

Av C - 10 september 2011 20:32

Ovido - Quiz & Flashcards