Mormon Lifestyle

Direktlänk till inlägg 11 november 2010

Familjen

Av C - 11 november 2010 09:30

Familjen har en central roll i Guds plan för sina barns eviga bestämmelse. Aposteln Paulus förkunnade att "i Herren är det så att kvinnan inte är till utan mannen eller mannen utan kvinnan". (1 Korintierbrevet 11:11) Gud har också befallt att mannen och kvinnan inom äktenskapet ska föröka sig och uppfylla jorden (1 Mosebok 1:28), med andra ord att de ska få barn och bilda familj.

Grundat på denna trossats har Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga byggt upp och utvecklat omfattande program och åtgärder för att främja äktenskapet och familjen. Trots alla skillnader i kultur och samhälle har Jesu Kristi Kyrka lyckats framhålla familjens vikt över hela världen och lyfta fram den i centrum, så att kyrkans medlemmars liv genomsyras av insikten att äktenskapet och familjen inte upphör vid döden - att de är eviga.

Familjen utgör sålunda ramen för större delen av vår personliga utveckling. Kärleken råder där, man hjälper, undervisar och lär av varandra. Man delar glädje och sorg. Familjen kan vara en stor utmaning för oss, men den kan också skänka oss några av de lyckligaste stunderna i vårt liv.

Som med allt annat av värde kräver familjerelationer tid och ansträngning.

Genom olika praktiska program och åtgärder stöder och kompletterar Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga medlemmarnas strävan efter ett gott äktenskap och ett lyckligt familjeliv.

Familjens hemafton: Sedan början av 1900-talet har Jesu Kristi Kyrka rekommenderat sina medlemmar att vika en kväll i veckan - helst måndagen - till familjen. Denna kväll kan till exempel användas till religiösa studier, gemensamma aktiviteter, familjespel, planering av aktiviteter, samordning av kalendrar och en gemensam måltid. Barnen är från tidig ålder med och deltar i aktiviteterna. Under dessa kvällar undervisar man om värderingar som är viktiga för familjen.

Familjeråd: Kyrkan råder familjerna att hålla familjeråd. Det är ett ytterst effektivt sätt för föräldrar och barn att kommunicera med varandra och det förbättrar familjelivet och den ömsesidiga förståelsen.

Hem- och besöksundervisning: Månatliga besök till alla familjer i kyrkan görs av män (hemlärare som även vakar över hela familjen) och kvinnor (besökslärare som stöttar kvinnan i hemmet som oftast går ut två och två.

Söndagens möten: Ämnen som behandlar äktenskap och familj tas upp och diskuteras i Söndagsskolan, vid männens möte (Prästadömsmötet), kvinnornas möte (Hjälpföreningen) och i barnens och ungdomarnas klasser (Primärföreningen, Unga män, Unga kvinnor).

Brasaftnar: Diskussionsgrupper där yrkeskunniga ibland deltar, som behandlar specifika ämnen om familj och äktenskap.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av C - 14 november 2011 14:37

Jag fick några frågor från en läsare och eftersom det blev några frågor bestämde jag mig för att svara på dom i ett inlägg istället. So here we go.... :)   Hur kommer det sig att du kom i kontakt med mormonkyrkan och varför just den kyrkan och in...

Av C - 10 september 2011 20:40

Av C - 10 september 2011 20:34

Av C - 10 september 2011 20:32

Ovido - Quiz & Flashcards