Mormon Lifestyle

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2010

Prästadömet

Av C - 22 oktober 2010 16:04

Jag skrev lite om prästadömet i inlägget innan och jag tänkte förklara det lite närmare.


Vad menas med prästadömet?

- Prästadömet är Guds eviga kraft och myndighet. Genom prästadömet skapade han och styr himlarna och jorden. Genom denna kraft uppehålls en fullkomlig ordning i universum och genom denna kraft utför han sitt verk och sin härlighet. Vår Himmelske Fader ger av sin prästadömsmakt till värdiga manliga medlemmar i kyrkan. Prästadömet gör det möjligt för dom att agera i Guds namn.


Varför behöver vi prästadömet på Jorden?

- Vi måste ha prästadömets mydighet för att handla i Guds namn när vi utför evangeliets heliga förrättningar såsom dop, konfirmation, administrering av sakramentet och tempelvigsel. Herren erkänner inte förrättningar som utförs av en man som saknar prästadömet, även om han är uppriktig. När Kristus levde på Jorden utvalde han sina apostlar och ordinerade dem så att de kunde leda hans kyrka. Han gav dom prästadömets makt och myndighet att agera i hans namn (Mark 3:13-15) Ett annat skäl till att vi har prästadömet här på Jorden är för att vi ska förstå Herrens vilja och genomföra hans avsikter. Gud uppenbarar sin vilja för sin bemyndigade prästadömsrepresentant på Jorden, vilket då är profeten. Profeten som är kyrkans president verkar som Guds språkrör för alla kyrkans medlemmar och för alla människor på Jorden.


 

Thomas Spencer Monson

Våran profet sedan 2008



Hur tar män emot prästadömet?

- Herren har förberett en viss ordning för hur hans prästadöme ges till hans söner på Jorden. Prästadömet tas emot på samma sätt som för länge sedan, även på Moses tid. Det görs med handpåläggning endast av dom som innehar prästadömet. Ingen kan köpa eller sälja prästadömets makt och myndighet.


I nya testamentet läser vi om en man som hette Simon, som levde när Kristi apostlar presiderade över kyrkan. Simon blev omvänd och döpt in i kyrkan och eftersom han var en skicklig magiker trodde människorna att han hade Guds kraft, men Simon hade inte prästadömet och det visste han. Simon visste att apostlarna och de andra prästadömsledarna i kyrkan hade verklig makt från Gud och han såg dom använda sitt prästadöme för att utföra Herrens verk, och han ville själv ha den makten så han erböd sig att köpa prästadömet men Petrus (huvudaposteln) sa: "till fördärvet med dig och dina pengar eftersom du menar att Guds gåva kan köpas för pengar"


Hur används prästadömet på rätt sätt?

- Prästadömet ska användas för att välsigna vår Himmelske Faders barn här på Jorden. Prästadömsbärare bör presidera i kärlek och mildhet. Herren har sagt till oss att prästadömets kraft endast kan kontrolleras genom rättfärdighet. När en man utövar prästadömet kan han göra mycket som är underbart för sin familj och andra. Han kan döpa, konfirmera, administrera sakramentet, välsigna dom sjuka, ge välsignelse till sina familjemedlemmar för att uppmuntra och beskydda dom när dom har problem med något.


Finns det två avdelningar inom prästadömet?

- Prästadömet består av två delar, Melkisedekska prästadömet och Aronska prästadömet. Det första kallas Melkisedekska prästadömet eftersom Melkisedek var en sådan stor högpräst. För hans tid kallades det Det heliga prästadömet enligt Guds Sons Orden men på grund av respekt eller vördnad för den allarahögstes namn och för att undvika att allt för ofta upprepa hans namn kallade de, dvs kyrkan, i sina forna dagar detta prästadöme efter Melkisedek eller det Melkisedekska prästadömet.


Det lägre prästadömet är ett bihang till det Melkisedekska prästadömet och kallas det Aronska prästadömet därför att de gavs till Aron och hans söner genom alla deras släktled. De som innehar Aronska prästadömet har myndighet att administrera i sakramentets och dopets yttre förrättningar. Alltså dom får vara vittnen på ett dop men har inte myndighet att döpa själva.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av C - 14 november 2011 14:37

Jag fick några frågor från en läsare och eftersom det blev några frågor bestämde jag mig för att svara på dom i ett inlägg istället. So here we go.... :)   Hur kommer det sig att du kom i kontakt med mormonkyrkan och varför just den kyrkan och in...

Av C - 10 september 2011 20:40

Av C - 10 september 2011 20:34

Av C - 10 september 2011 20:32

Ovido - Quiz & Flashcards